Budući da temperature ovih dana padaju ispod ništice, jeste li razmišljali da se ugrijete šalicom toplog Vextra čaja. Za hladne zimske dane za vas smo izdvojili 5 čajnih mješavina, koji će dan učiniti ljepšim i toplijim.
1. IMUNOSTIMULANS: Jeste li znali da je šipak plod ( Rosea pseudo fructus) jedina biljka koja u sušenom stanju zadržava skoro jednaku količinu vitamina C kao i u svježem?! E pa upravo je šipak glavna komponenta naše čajne mješavine namijenjene za poboljšanje imuniteta. Sadrži i kadulju sa antibakterijskim djelovanjem, te Echinaceu za djelovanje kod respiratornih infekcija, te imelu, matičnjak i neven cvijet. Pripremljenu čajnu mješavinu zasladite medom ili dodajte matičnu mliječ za još bolje djelovanje.
2. PREHLADA I GRIPA: Već smo zagazili duboku u zimu, naš imunitet opada, pa je sve veća mogućnost prehlade i gripe. Ukoliko ste već „pokupili“ nešto od navedenog za vas smo izdvojili čajnu mješavinu PREHLADA I GRIPA. Komponente ove mješavine (dobričica, kamilica, lipa, majčina dušica, vranilovka, vrba bijela kora i zova cvijet) doprinijet će da se organizam što uspiješnije izbori i sa prehladom i gripom.
3. Čajevi za kašalj: Popratna pojava prehlade i gripe kod većine ljudi je kašalj. Ukoliko se radi o suhom kašlju preporučujemo čajnu mješavinu ANTITUSIC, koja sa bokvicom, lipom, majčinom dušicom i bijelim sljezom djeluje smirujuće na suhi i nadražujući kašalj. Ukoliko je riječ o produktivnom kašlju podbjel list, sljez bijeli list i korijen, sljez crni list, tetrljan i jaglac čajne mješavine EXPECTORANS pomoći će izbacivanju sluzi i smirivanju kašlja.
4. BLAGDANSKA ČAJNA RAPSODIJA: Naša najpoznatija čajna mješavina za zimske dane ugrijat će vas i mirisom i okusom. Anis , kim, klinčić, cimet, korijander, hibiskus , majčina dušica i lipa učinit će svaki dom mirisnim a vašim osjetilima priuštiti istinski gušt.
5. ZELENI ČAJ: U danima kada se često osjećamo umorno i pospano, kofein iz zelenog čaja će vas razbuditi i pozitivno djelovati na lokomotorni sustav. Također pomaže kod probavnih tegoba a ima i diuretično svojstvo, te prooksidativna svojstva budući da inhibira stvaranje slobodnih vrsta kisika (slobodnih radikala) inhibicijom enzima.