Izaberite dio sustava
sa kojim imate tegobe i izlistat će vam se popis naših proizvoda!
ŽIVČANI SUSTAV DIŠNI SUSTAV PROBAVNI SUSTAV UROGENITALNI SUSTAV LOKOMOTORNI SUSTAV SPECIFIČNI SUSTAV IMUNO SUSTAV KOŽA
O NAMA

Više od 20 godina u obitelji Rajić izgrađuje se i usavršava poslovna vizija firme Vextra, te u sklopu nje i biljne ljekarne, u čijem laboratoriju nastaju prirodni dijetetski proizvodi i pripravci za njegu.


Sjedište tvrtke je u gradu Mostaru koji je ujedno i središte gospodarskog, financijskog, političkog i kulturnog života Hercegovačko-neretvanske županije. Od samog osnivanja bavi se sakupljanjem ljekovitih biljaka iz prirodnih resursa po metodama organske certifikacije s ekološkom održivošću, preradom, proizvodnjom i prodajom gotovih proizvoda. Tvrtka je dobila organski certifikat od Instituta „IMO“ iz Švicarske među prvim tvrtkama iz svoje oblasti za 80 biljnih vrsta samoniklih, aromatičnih i ljekovitih biljaka, te obvezu provođenja regulative (EEC-2092/91) kroz edukaciju berača i program prerade.


Za provođenje edukacije su zadužene osobe zaposlene u tvrtci koje su osposobljene od međunarodne institucije i za to posjeduju i certifikat. Tvrtka svake godine vrši edukaciju berača za određeni broj biljnih vrsta, kao i novo uključenih berača biljaka, te na taj način osigurava kvalitetnu sirovinu za tekuću godinu. Na taj način potiče ruralni razvoj manjih sredina. U sklopu procesa certifikacije certificirana su područja s kojih osigurava sirovinu za proizvodnju. Kroz pažljivo planiranu provedbu procesa prikupljanja ljekovitih biljaka i proizvodnje pokušava se maksimalno utjecati na izvornost tradicionalnog hercegovačkog proizvoda.


U svom proizvodnom asortimanu raspolaže sa nekoliko stotina vrsta ljekovitih biljaka, te se u proizvodnom ciklusu nalazi 70 vrsta tradicionalnih čajnih mješavina koje se uspješno primjenjuju kod otklanjanja različitih tegoba. Na recepturama je rađeno dugi niz godina i uloženo puno znanja i stručnog rada farmaceuta , procesnog inženjera i edukacijskog trenera berača ljekovitih biljaka, te su sve recepture vlasništvo tvrtke.


Tvrtka nastavlja ulagati u razvoj

Pozitivno poslovanje mjerilo je uspješnosti i stručnosti u ovoj oblasti, te kroz ulaganje u proširenje proizvodnog pogona, znanje i stručni rad, želimo osigurati dobre rezultate i pozitivno poslovanje i u budućnosti. To smatramo osnovnim preduvjetom za nastavak dobre poslovne suradnje i sa Sveučilištem i Univerzitetom iz svih oblasti s kojima dolazimo u zajednički doticaj.

Vextra je sudinica je brojnih kongresa, simpozija i sajmova u Bologni (Italija), Nürnbergu(Njemačka), Izmiru (Turska), Splitu (Hrvatska), Dubrovniku (Hrvatska), Bihaću (BiH), Trebinju (BiH) , Sarajevu (BiH) , Neumu (BiH) i Mostaru (BiH), te autorica nekoliko publikacija i priručnika ljekovitih biljaka.